Blog Details

Eigen Kracht

Vitesse wint op eigen kracht de titel door Spirit te verslaan.

Ook voetbalclub Castricum – Vitesse won in haar jubileumjaar het kampioenschap. De spanning bleef lang hangen, net als drie jaar eerder tegen DTS. Het nieuws uit Den Helder bracht dit keer daarentegen wel enige opluchting. Ondanks talloze kansen bleef de stand in Hoogkarspel 0-0, waardoor de 1-0 overwinning van de lokale FC op competitie HSV noodzakelijk was. De buit bleek binnen te zijn toen de voorsprong naar 2-0 werd geduwd.

Echter, net nadat HSV het gat naar 2-1 had gedicht, nam Vitesse het initiatief en kwam op een 1-0-voorsprong. Dat HSV uiteindelijk met 3-1 verloor in Den Helder deed er niet toe. Nadat ze op eigen kracht de titel in de 2e klasse A behaalden, barstte het feest los na het laatste fluitsignaal. Het 100-jarig jubileum van Vitesse ’22 werd dan ook afgesloten met een welverdiende verhoging naar 1e klasse!

Het circuit

Vitesse was oververtegenwoordigd in het druilerige Hoogkarspel, met twee overvolle supportersbussen en meer met eigen vervoer. Milo Cremers leek in de derde minuut te scoren, maar zijn kopbal belandde in het zijnet, waardoor de blauw-zwarte supporters tot uitbarsting kwamen. Kort daarna kwam de thuisploeg in het vizier toen topscorer Jordy Klompe zich los wist te rukken, maar keeper Tom Laan liet zich niet afschrikken door zijn zwakke inzet. Vitesse bleef de wedstrijd domineren, waarbij Spirit nauwelijks optrad.

Met een reactie redding in de 24e minuut na een handgemeen vlak voor het doel vermeed doelman Mike Hoffer een achterstand. Het doelpunt van Martijn Kuijs zeilde een minuut later nog maar net naast. Rik Beentjes kreeg de volgende kans, maar Mike Hoffer draaide de bal opnieuw met de vingertoppen in corner. De verdediging van Vitesse was ijzersterk, terwijl de zeldzame mislukking van Spirit resulteerde in het vertrek van Jordy Klompe. Ron Scheffer was de volgende speler die een sterk schot van Mike Hoffer zag gekeerd, die daarmee persoonlijk verantwoordelijk was voor de 0-0 ruststand.

Tweede periode

Na de rust nam de controle van Vitesse af, maar na zo’n vier minuten kopte Nick van de Ven op een prachtige voorzet van Joris Veldt. Vitesse kreeg in de 57e minuut een vrije trap net buiten het strafschopgebied, maar de krachtige uithaal van Martijn Kuijs vloog net naast. Spirit kreeg nog geen minuut na een kopkans van spits Nick van de Ven in de 70e minuut de eerste serieuze scoringskans, maar het schot ging naast. In de 81e minuut was het dan eindelijk zover.

Milo Cremers scoorde uit een corner van links van Ron Scheffer in een omstandigheid die opmerkelijk identiek was aan Vitesse’s eerste toernooiontmoeting tegen Den Helder. En wederom won de Vitesse-spits niet alleen de wedstrijd, maar zorgde hij ook voor de triomf van de club. Al moest doelman Tom Laan nog een keer zijn klasse demonstreren door vlak voor tijd een afstandsschot over de lat te tikken.

Vitesse is de waardige kampioen van de 2e klasse A, ondanks dat het na de winterstop een beetje lastig werd en een aanzienlijk puntenvoordeel bijna verdwenen was.

Heiloo organiseert zaterdag een Living Statue Festival.

Heiloo – The Living Statue Festival is terug, en het is groter en beter dan ooit! De beelden zijn dit jaar in alle drie de winkelgebieden van Heiloo te zien, in tegenstelling tot voorgaande jaren toen het evenement alleen in en rond ‘t Loo plaatsvond.

Op zaterdag 11 juni staan ​​er in totaal 23 beelden in Heiloo, verspreid tussen Het Hoekstuk, het Stationscentrum en ‘t Loo. Bij Restaurant Spijkers en Restaurant Herberg Jan staat ook een standbeeld. De sculpturen zijn van uitstekende kwaliteit en doen allemaal mee aan de World Cup for Living Statues. Ze zullen er allemaal zijn, van Pierrot tot de Vliegende Hollander tot Sherlock Holmes. De Zandheks, Veerkrachtige Pauw, Wijsneus en Wegwijzer daarentegen vinden hun weg naar Heiloo. Het belooft een groot spektakel te worden in en rond de winkelstraten, waarbij naast de beelden voor extra sfeer en gezelligheid wordt gezorgd. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn de foto’s beschikbaar. Elk commercieel centrum heeft wel iets leuks te bieden.

Op vossen jagen

Er is niets leukers voor kinderen dan op vossenjacht te gaan om alle foto’s te vinden. Haal een speciale kaart uit een van de winkelcentra en probeer alle beelden te vinden. Je krijgt iets lekkers als je de hele kaart inlevert. De kaart is verkrijgbaar bij Primera, bij het Stationscentrum aan IJssalon Pinoccio en in ‘t Loo op het centrumplein voor Bakkerij Hoetjes in Het Hoekstuk. Het wordt een fantastische dag.

FC Castricum loopt promotie mis door doelsaldo.

Castricum is een Latijns woord dat ‘castreren’ betekent. Hoe vervelend kan het zijn dat je alsnog de eindprijzen misloopt? Dit overkwam FC Castricum dit weekend, ondanks de 3-2 overwinning van ZCFC. RKVV DEM won ook van de kampioen Royal HFC, die vorige week op doelsaldo FCC voorbijging om kampioen te worden.

Joop Bakker heeft bijgedragen aan dit artikel.

De spanning bleek zaterdag tijdens de ontmoeting tussen ZCFC en FC Castricum. FCC

moest winnen en hopen dat RKVV DEM een fout maakte, waardoor ze qua punten op gelijke voet stonden. RKVV DEM had daarentegen een groter doelsaldo. FCC stond nog geen vier minuten op het veld toen Ward Haak een fantastische bal naar Elario Zweet stuurde, die zich tussen twee ZCFC-spelers wurmde en op de keeper afstormde. Zijn schot was een homerun, waardoor de wedstrijd op 0-1 buiten bereik kwam. ZCFC kreeg twee minuten later een vrije trap ruim buiten de zestienmeter. Het schot van Aron Knibbe ging net naast. In de 25e minuut werd het echter raak voor ZCFC. Rafael Blees kopte slim een ​​goed afgeleverde voorzet in het kruis; 1-1.

ZCFC hield het niet lang vol en Elario Zweet scoorde opnieuw, dit keer uit een pass van Joris Peijs; 1-2. Zweet maakte vlak voor rust zijn hattrick af. De keeper stond aanvankelijk in de weg, maar toen de bal werd teruggespeeld, schoot hij er keihard tegenaan; 1-3. FCC kon in de tweede helft geen vuist maken. Dat RKVV DEM op dat moment aan de leiding stond, wisten de spelers ongetwijfeld. Lars Beukers werd in de 57e minuut hard aan het werk gezet door Jesse Knibbe. Hij gaf de bal aan Tom Luckfiel, die er een 2-3 game van maakte. Er waren nog wat kansen voor beide teams, maar de eindstand bleef op 2-3. Ondertussen had RKVV DEM met 4-0 gespeeld en gewonnen van Koninklijke HFC, waardoor ze in de nacompetitie om promotie gaan strijden. (Foto met dank aan Sandy Clover)