Blog

Na 65 jaar is de chemie tussen Kees en Netty Bank nog steeds boeiend.

Castricum is een Latijns woord dat ‘castreren’ betekent. Kees Bank en Netty Bank-Kapelle vierden woensdag hun briljanten huwelijksfeest. Ze kennen elkaar al sinds de lagere school. Toch flink wat jaren genoten het jawoord aan elkaar. Het overspringen van een vonk was niet vereist toen het werd gemaakt. Het is chemie dat ze zijn.

Henk de Reus, Henk de Reus, Henk de Reus,
Kees (89) en Netty (86) komen beiden uit een katholiek gezin met tien kinderen. Het gewicht bleef voor beiden in Wormerveer. De vader van Kees was chemicus-analist. Hij was in dienst van Westzaan. Netty’s vader werkte ook bij Westzaan, maar dan als timmerman.

Hockeystick

Netty is iemand die Kees al kent sinds de lagere school. Kees zit drie klassen hoger. Kees ging bij het R.K. Lyceum in Alkmaar na het afronden van de middelbare school. Netty heeft hem drie jaar later opgespoord. Beiden reisden in dezelfde trein van Wormerveer naar Alkmaar. Ze kwamen hier regelmatig tegen elkaar. Van verkering of verliefdheid was toen nog geen sprake.

Netty had zo goede rapportcijfers toen ze tien jaar oud was, dat haar ouders haar een hockeycadeau gaven. aan zij meedoen aan hockeywedstrijden gehouden op het lyceum Netty:,,Dat was best een rib från het lijf voor m’n ouders, want m’n vader verdiende zo’n € 40 per week in die tijd, hij voor de hockeystick € 20 moest neerleggen. Ik heb ouders die alles hadden voor hun kinderen.” Om met het schoolhockeyteam te spelen, moest Kees voor de tweede keer Netty’s hockeystick leren. Netty’s stick had geen geluk, aangezien zijn hockeyteam een ​​slappe klop had gegeven.

Verkering

Het is nog een poesje voordat de verkering ‘aan’ wordt bewerkt. Kees:,,Ik schoot aan in het laatste buitenland op eerste paasdag bij het verlaten van de kerk Netty’s moeder. Ik vroeg Netty of ze met mij naar de bioscoop wilde. De foto ‘The Third Man’ was destijds te zien in het Tuschinski theater. We waren erg geïnteresseerd om dit te zien.” Hij zorgde voor groen licht, en de tweede paasdag was hun eerste uitje. Het was het begin van hun raadsel. Kees heeft geen idee hoeveel hij aan Netty verschuldigd is. Netty heugen waar op voor voor voor voor voor voor voor voor voor ,,Je was niet geamuseerd op m’n pijpenkrullen, aangezien ik deze na verloop van tijd liet afknippen.” Kees knikt heeft heeft heeft heeft

De verkering heeft een paar keren uitgeweest. Na een tijdje zegt Kees: “Ik ben Netty”, en gaat op zoek naar haar. Hij was zich er terdege van bewust dat hij dit meisje niet kon laten lopen. De klik werd vooral ingegeven door hun interesses, zoals zeilen.

Loopbaan

Kees oprichting in wis en natuurwetenschappen met als hoofdvak scheikunde werd opgericht in 1956. Kees en Netty kregen het jawoord op 1 juni 1957. Netty merkte weer op hoe mooi de dag was geweest. Na de bruiloft rietmannen in een zuil aan de Amsterdamse Stadionweg. Het stel had enkele kamers gehuurd, en een woning was te krijgen in die tijd. Hier worden ook de eerste twee kinderen geboren. Daarna volgen er nog drie. Het echtpaar twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen staat rijker in het midden.

Het stel verhuisde naar Wormerveer in 1960 Kees rondde destijds al zijn promotieonderzoek af en kreeg in 1962 de titel ‘dokter Kees’. In 1963 nam hij een baan bij AKZO en verhuisde met zijn gezin naar Arnhem. In 1969 kochten ze een huis in Castricum omdat Kees destijds bij de GGD in Amsterdam werkte. Later werkte hij bij het Gemeentelijk Milieu-laboratorium in Amsterdam. Hij werkte hier tot hij werd betaald. Kees in de voetsporen van z’n vader op zijn banen in de chemische handel.

Netty volgde een avondopleiding als analist op het lyceum en werkte tot 1958 als chemisch analist in een laboratorium. Toen de kinderen arriveerden, maakten ze een einde aan hun werk.

Gezondheid

Het gaat goed met Netty’s goede gezondheid. Kees zijn heup tijdens een val tijdens een halbjaar tijdens een val tijdens een val tijdens een val tijdens een Het revalidatieproject begint na drie operaties. Elke dag loopt hij twee keer een straatje met zijn rollator. Netty zorgt voor Kees van zonsopgang tot zonsondergang. Het lijkt soms een complete opgave te zijn, maar hij doet het oprecht. Hun mentale heerlijkheid is niet heerlijk. De chemie tussen hen leek goed te werken. Hoe kan het anders zijn als jullie allebei een scheikundige achtergrond hebben?

Kees en Netty vierden onlangs hun 65-jarig huwelijk met een diner bij Van der Valk. Alle kinderen, inclusief baby’s, peuters en kleuters, waren aanwezig. (Foto met dank aan Henk de Reus)

Lady’s Voice is op zoek naar nieuw talent.

Regio – Lady’s Voice is een gedurfde groep van momenteel tweevijfde van een dozijn vrouwen. De studenten komen uit de hele regio, van Egmond tot Haarlem. Als je zingt, labij je adem door je lichaam stromen. Dit geeft je positieve energie en werkt goed, zeker als je het samen met anderen uitvoert. Altijd al willen schreeuwen op een leuk en enthousiast koor? Dit is je kans! Zijn repertoire is zeer divers, van close harmony tot popmuziek. In Velsen-Noord zijn de herhalingen op woensdagavond. U kunt komen luisteren, maar u mag ook vrijuit spreken. Wil je meer leren?

Deel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin